Onze aanraders voor augustus...

Iedereen naar het water in Charleroi-les-Bains

Kristalhelder water, zon, een plek om te ontspannen; Charleroi-les-Bains is een klein paradijs in een groene omgeving, op minder dan tien minuten van het centrum van Charleroi. Het openluchtzwembad van 700 m2, de waterglijbaan, de duikplank en de solariums zijn er allemaal voor u om te genieten van een ontspannen moment aan de rand van het water.

Afkoelen in de grotten van Neptunus

Duik in Petigny, in het zuiden van de provincie Namen, in de ondergrondse wereld van de grotten van Neptunus. Breng met uw gezin een onvergetelijk moment door in deze grotten die in de loop van duizenden jaren door de Eau Noire zijn gegraven. Sluit af met een geluids- en lichtshow aan boord van een boot!

Een eerbetoon aan de pottenbakkers van gisteren en vandaag

In het centrum van het dorp Bouffioulx neemt het Maison de la Poterie u mee op ontdekkingstocht naar de vervaardiging van steengoed. Modellen, schetsen en audiovisuele displays laten zien hoe steengoed door de jaren heen werd gemaakt, geproduceerd en gebruikt.
Wilt u een pottenbakkersatelier ontdekken? Op 13 en 28 augustus worden om 14.00 uur bezoeken georganiseerd aan de Pottenbakkerij Dubois.

Meester aan boord bij Café Leblon

Profiteer van het mooie weer om kapitein te spelen in Café Leblon! Op de prestigieuze site van de abdij van Aulne stapt u met uw gezin en/of vrienden aan boord voor een tocht van 5,6 km langs de Samber tussen Aulne en Landelies. Een verandering van omgeving gegarandeerd!

Een wandeling over het Martinet-terrein

De site van Martinet, gelegen tussen de gemeenten Roux en Monceau-sur-Sambre, maakt deel uit van de industriële geschiedenis van Charleroi. Neem de kaart en wandel door de paden en installaties van deze voormalige kolenmijn.