CM Tourisme

Het avontuur op een steenworp afstand van huis

Charleroi Métropole Tourisme is een toeristisch platform dat de 29 gemeenten van de Metropool verenigt.

Het avontuur op een steenworp afstand van huis

Charleroi is een post-industriële stad en fascineert liefhebbers van stedelijke en/of underground-activiteiten. De omgeving bestaat uit hoogvlaktes, open landschappen met kleine beboste valleien en een beschermd architecturaal erfgoed.

Het zuiden van de metropool telt 5 meren die in combinatie met de wilde en ongerepte natuur en zijn unieke landschapskenmerken in Europa, een ideale bestemming vormen voor vrije tijd en ontspanning. Charleroi Métropole biedt het hele jaar door belevenissen voor iedereen. U wilt weer in contact komen met de natuur, een sport beoefenen, genieten van stedelijke ervaringen, het erfgoed ontdekken of de lokale specialiteiten proeven? De twee Huizen voor Toerisme "Pays des Lacs" en "Pays de Charleroi" hebben hun krachten gebundeld om u de toeristische rijkdommen van hun metropool te tonen.

Het avontuur op een steenworp afstand van huis
Zones de Charleroi

De Huizen voor Toerisme

De Huizen voor Toerisme

Le Pays des Lacs

Je hoeft niet ver meer te gaan om er even uit te zijn Ga op avontuur buiten de gebaande paden. Ongerepte natuur, eeuwenoude bossen, vijf van de mooiste waterpartijen in België… Het Pays des Lacs laat niemand onberoerd. Van een eenvoudige wandeling tot een proeverij van lokale specialiteiten, via watersportactiviteiten, op zoek naar mooie diersoorten, je zult vergeten om je te vervelen. Een waar pareltje in het hart van België, laat je betoveren door de charme van Pays des Lacs.

Laten we weer op reis gaan met elkaar. Reizen is tegenwoordig ook je inzetten voor het milieu en de lokale economie. In het Pays des Lacsstaat het ondersteunen van de toerismeaanbieders en het beschermen van de natuur centraal. Het team van het Maison du Tourisme blijft zich op dat gebied continu verbeteren. De regio biedt diensten, activiteiten, winkels, restaurants en overnachtingsmogelijkheden, die het behoud van de natuurlijke omgeving hoog in het vaandel dragen. Zo kun je op ontdekkingstocht gaan naar het authentieke dat alleen bekend is bij de ingewijden. Je krijgt gegarandeerd het gevoel er helemaal uit te zijn. Voor een excursie in je eentje of in een groep, met zijn tweeën erop uit of een verblijf met vrienden, hier voel je je als een vis in het water. Onder begeleiding van ons enthousiaste team met oog voor jou en de natuur.

Download onze toeristische gids
Cover 2024 NL

Download onze toeristische gids

The Team

 • example

  Christine Charue

  manager

  Houdt van reizen, ontmoetingen en geschiedenis, en streeft ernaar om bij te dragen aan de toeristische en economische ontwikkeling van haar regio.

 • example

  Florence Cocx

  project forêt du pays de chimay

  Fan van Zuid-Frankrijk, haar regio, haar lokale voetbalploeg en authenticiteit. Florence begeleidt onze medewerkers bij het maken en promoten van hun producten voor Forêt du Pays de Chimay.

 • example

  Jean-Francois Hublet

  project leader

  Basketbalfan, zin voor contacten en zaken. Hij heeft de leiding over de ontwikkeling van het project Leader, dat als doel heeft om van onze regio een bestemming van excellentie te maken.

 • example

  Jean-Pierre Hubert

  green tourism

  Natuurliefhebber en wandelaar. Hij trekt door de regio om interessante fietstochten of mooie wandelingen uit te stippelen.

 • example

  Mélanie Gaudoux

  administrative department

  Viertalig en een wereldreizigster. Mélanie stelt contracten op, doet de boekhouding en maakt offertes op het ritme van jazzmuziek om - naar het schijnt - het concentratievermogen te verbeteren. 

 • example

  Christine Fernandes

  secretarial department

  Telefooncentrale, opvolging van e-mails, betalingen of bestellingen ... Niets ontsnapt aan haar aandacht. Als ontspanning draagt ze zorg voor haar kleinzoon of speelt ze een elektronisch spelletje.

 • example

  Philippe Muyldermans

  ict collaborator

  Liefhebber van wetenschap en videogames. Dé man om IT-problemen op te lossen. Hij kan echter ook advies geven over de beste manier om de streek te verkennen.

 • example

  Eloïse Hennebois

  customer service

  Eloïse is dol op Azië en alles wat te maken heeft met paardrijden. Bij het beantwoorden van uw toeristische vragen past ze de regels van het Oosten toe, namelijk discipline en discretie.

 • example

  Alice Van Schouwburg

  customer service

  Deze gepassioneerde fietsster blijft de natuur en de lokale knowhow verkennen. Vol enthousiasme vertelt ze u in drie talen over haar favoriete routes en mooiste ontdekkingen.

 • example

  Julie Blondeau

  marketing department

  Julie heeft een passie voor de actualiteit, mode en reizen. Deze troeven blijken erg nuttig bij de coördinatie van onze communicatiemiddelen.

 • example

  Mélanie Feron

  digital department

  Een evenement, een nieuwe activiteit of toeristisch nieuws? Mélanie houdt van muziek en dans, en huppelt van de website naar onze sociale mediakanalen om informatie te verspreiden.

 • example

  Xavier Moreaux

  sales department

  Xavier is een voetbalfan en houdt van fietsen en regionale folklore. Hij organiseert uw dag of verblijf tot in de puntjes.

De Huizen voor Toerisme

Le Pays de Charleroi

Het "Huis voor Toerisme van Pays de Charleroi" verenigt 9 steden en gemeenten: Charleroi, Aiseau-Presles, Châtelet, Courcelles, Gerpinnes, Farciennes, Fleurus, Les Bons Villers en Pont-à-Celles.

Het is een gebied van contrasten waar landschappen in elkaar opgaan en vervolgens weer botsen om onvergetelijke ervaringen te bieden. Zo wandelt u over het jaagpad van de Samber dat langs een vervallen industrieterrein omgeven met straatkunstwerken loopt, en vervolgens bewondert u vanaf de top van een steenberg het mooiste uitzicht over de stad en de natuurlijke rijkdom van het achterland. Het is onze missie om u deze diversiteit te laten ontdekken. Wij zetten ons in om u te verwelkomen en onze passie voor deze unieke regio met u te delen.

Download onze toeristische gids
Thumb guide tour pdc

Download onze toeristische gids

The Team

 • example

  Valérie DEMANET

  manager

  Toerisme strategie. Relaties met toeristische operatoren & Charleroi Métropole. Persrelaties en partnerschappen. Administratief en financieel beheer.

 • example

  Nancy MEULEMANS

  secretariaat - gids eenheid

  Directiesecretariaat. Administratieve handleiding Eenheid. Wallonië Bestemming Kwaliteitslabel.

 • example

  Sandra NOÉ

  projectbeheerder

  Betrekkingen met officiële toeristische organisaties en plaatselijke ondernemers. Coördinatie van Labels & Greeters. Toeristische strategie en ontwikkeling van projecten voor langzaam toerisme.

 • example

  Sara FLORENCE

  projectbeheerder

  Promotie op de website, Instagram en Tik Tok. Toeristische strategie en ontwikkeling van muizenprojecten.Tourism strategy

 • example

  Delphine KINDT

  geheer van de geleide bezoeken

  Beheer van rondleidingen voor FR-groepen. Relaties met Greeters.

 • example

  Patricia ALESSI

  onthaal en winkelruimte - rondleidingen

  Coördinatie van het bureau voor ontvangst en toeristische informatie en het loket voor lokale producenten en ontwerpers. Beheer van rondleidingen in vreemde talen.

 • example

  Jonathan CHARLES

  promotie

  Coördinatie van evenementen en beurzen. Inhoud en verspreiding van promotiebrochures. Coördinatie van toeristische informatiepunten. Relaties met beïnvloeders.

 • example

  Marie STASSENS

  online en offline communicatie - persrelaties

  Promotie op de website en Facebook. Relaties met de pers en adverteerders.

 • Stéphane LANNOY

  creëren van publiciteitsmateriaal

  Grafisch ontwerp van visuals en promotiemateriaal.