CM Tourisme

Het avontuur op een steenworp afstand van huis

Charleroi Métropole Tourisme is een toeristisch platform dat de 29 gemeenten van de Metropool verenigt.

Het avontuur op een steenworp afstand van huis

Charleroi is een post-industriële stad en fascineert liefhebbers van stedelijke en/of underground-activiteiten. De omgeving bestaat uit hoogvlaktes, open landschappen met kleine beboste valleien en een beschermd architecturaal erfgoed.

Het zuiden van de metropool telt 5 meren die in combinatie met de wilde en ongerepte natuur en zijn unieke landschapskenmerken in Europa, een ideale bestemming vormen voor vrije tijd en ontspanning. Charleroi Métropole biedt het hele jaar door belevenissen voor iedereen. U wilt weer in contact komen met de natuur, een sport beoefenen, genieten van stedelijke ervaringen, het erfgoed ontdekken of de lokale specialiteiten proeven? De twee Huizen voor Toerisme "Pays des Lacs" en "Pays de Charleroi" hebben hun krachten gebundeld om u de toeristische rijkdommen van hun metropool te tonen.

Het avontuur op een steenworp afstand van huis
Zones de Charleroi

De Huizen voor Toerisme

De Huizen voor Toerisme

Le Pays des Lacs

Onze belangrijkste taak bestaat uit het verenigen van alle partners, de 19 gemeenten, en alle actoren die betrokken zijn bij het toerisme, en de economische en toeristische ontwikkeling van de regio.

Hiervoor hebben we verschillende werk- en reflectiecommissies in het leven geroepen waar al onze leden toegang toe hebben. We streven naar het ontwikkelen van toerisme dar zowel duurzaam als milieuvriendelijk is. De eerste gezette stappen: onze brochures herzien om drukwerk te beperken, gerecycled papier gebruiken. De medewerkers hebben daarnaast milieuvriendelijkere houdingen aangenomen om onze impact op het milieu te verminderen: carpoolen, afval scheiden, gemeenschappelijk composteren, uitwisseling van adressen met lokale producten, documenten zo weinig mogelijk afdrukken, enz. De waarden van ons team zijn: vaardig, begeleidend, reactief en anticiperend. Het ontwikkelen van een inclusief en participatief toerisme. We nodigen elke toerist uit om zich aan te sluiten bij ons reizigershandvest.

Bekijk ons reizigershandvest.

Download onze toeristische gids
Cover magazine touristique nl

Download onze toeristische gids

The Team

 • example

  Christine Charue

  manager

  Houdt van reizen, ontmoetingen en geschiedenis, en streeft ernaar om bij te dragen aan de toeristische en economische ontwikkeling van haar regio.

 • example

  Florence Cocx

  project forêt du pays de chimay

  Fan van Zuid-Frankrijk, haar regio, haar lokale voetbalploeg en authenticiteit. Florence begeleidt onze medewerkers bij het maken en promoten van hun producten voor Forêt du Pays de Chimay.

 • example

  Jean-Francois Hublet

  project leader

  Basketbalfan, zin voor contacten en zaken. Hij heeft de leiding over de ontwikkeling van het project Leader, dat als doel heeft om van onze regio een bestemming van excellentie te maken.

 • example

  Jean-Pierre Hubert

  green tourism

  Natuurliefhebber en wandelaar. Hij trekt door de regio om interessante fietstochten of mooie wandelingen uit te stippelen.

 • example

  Nicolas Huart

  project eurocyclo

  Nicolas houdt van streekproducten en weet zowat alles over fietstochten in en rond de Pays des lacs.

 • example

  Mélanie Gaudoux

  administrative department

  Viertalig en een wereldreizigster. Mélanie stelt contracten op, doet de boekhouding en maakt offertes op het ritme van jazzmuziek om - naar het schijnt - het concentratievermogen te verbeteren. 

 • example

  Christine Fernandes

  secretarial department

  Telefooncentrale, opvolging van e-mails, betalingen of bestellingen ... Niets ontsnapt aan haar aandacht. Als ontspanning draagt ze zorg voor haar kleinzoon of speelt ze een elektronisch spelletje.

 • example

  Philippe Muyldermans

  ict collaborator

  Liefhebber van wetenschap en videogames. Dé man om IT-problemen op te lossen. Hij kan echter ook advies geven over de beste manier om de streek te verkennen.

 • example

  Eloïse Hennebois

  customer service

  Eloïse is dol op Azië en alles wat te maken heeft met paardrijden. Bij het beantwoorden van uw toeristische vragen past ze de regels van het Oosten toe, namelijk discipline en discretie.

 • example

  Alice Van Schouwburg

  customer service

  Deze gepassioneerde fietsster blijft de natuur en de lokale knowhow verkennen. Vol enthousiasme vertelt ze u in drie talen over haar favoriete routes en mooiste ontdekkingen.

 • example

  Julie Blondeau

  marketing department

  Julie heeft een passie voor de actualiteit, mode en reizen. Deze troeven blijken erg nuttig bij de coördinatie van onze communicatiemiddelen.

 • example

  Mélanie Feron

  digital department

  Een evenement, een nieuwe activiteit of toeristisch nieuws? Mélanie houdt van muziek en dans, en huppelt van de website naar onze sociale mediakanalen om informatie te verspreiden.

 • example

  Xavier Moreaux

  sales department

  Xavier is een voetbalfan en houdt van fietsen en regionale folklore. Hij organiseert uw dag of verblijf tot in de puntjes.

De Huizen voor Toerisme

Le Pays de Charleroi

Het "Huis voor Toerisme van Pays de Charleroi" verenigt 9 steden en gemeenten: Charleroi, Aiseau-Presles, Châtelet, Courcelles, Gerpinnes, Farciennes, Fleurus, Les Bons Villers en Pont-à-Celles.

Het is een gebied van contrasten waar landschappen in elkaar opgaan en vervolgens weer botsen om onvergetelijke ervaringen te bieden. Zo wandelt u over het jaagpad van de Samber dat langs een vervallen industrieterrein omgeven met straatkunstwerken loopt, en vervolgens bewondert u vanaf de top van een steenberg het mooiste uitzicht over de stad en de natuurlijke rijkdom van het achterland. Het is onze missie om u deze diversiteit te laten ontdekken. Wij zetten ons in om u te verwelkomen en onze passie voor deze unieke regio met u te delen.

Download onze toeristische gids
Thumb guide tour pdc

Download onze toeristische gids

The Team

 • example

  Valérie DEMANET

  manager

  Administratief en financieel beheer. Relaties met toeristische partners & Charleroi Métropole. Persrelaties & partnerschappen.

 • example

  Sandra NOÉ

  projectbeheerder

  Uitwerken en beheren van geleide bezoeken voor individuele bezoekers en voor Franstalige groepen. Beheren van de cel toeristengidsen en van de cel Greeters. Uitwerken van programma’s om bloggers te verwelkomen. Contactpersoon voor het zakentoerisme. Onthaal

 • example

  Nancy MEULEMANS

  administratief team

  Secretariaat en beheer van de cel toeristengidsen. Beheren van en contactpersoon voor het label ‘Wallonie Destination Qualité’ (Wallonië Kwaliteitsbestemming).

 • example

  Delphine KINDT

  beheer van de geleide bezoeken

  Beheren van de geleide bezoeken voor individuele bezoekers en van de cel Greeters. Onthaal

 • example

  Jonathan CHARLES

  public relations en beheer van de geleide bezoeken

  Uitwerken en beheren van de geleide bezoeken voor Nederlandstalige groepen. Vertegenwoordigt het Maison du Tourisme du Pays de Charleroi op verschillende beurzen en workshops. Contactpersoon voor journalisten en bloggers. Onthaal

 • example

  Patricia ALESSI

  onthaal en webcommunicatie

  Onthaalmedewerkster voor informatie-inzameling van ons Maison du Tourisme. Opstellen van de maandelijkse agenda en van de publiciteit voor de evenementen op de verschillende sociale netwerken

 • example

  Marie STASSENS

  communicatie en beheer van de website

  Relaties met de pers. Promoten van onze evenementen en van die van onze partners via de sociale netwerken en de newsletter. Beheren van de website. Onthaal

 • example

  Sylvie WAUTERS

  communicatie en beheer van de website

  Relaties met de partners van het Maison du Tourisme. Promoten van onze evenementen en van die van onze partners via de sociale netwerken. Beheren van de website. Onthaal

 • Roxane LELEUX

  beheer van de geleide bezoeken

  Beheren van de geleide bezoeken voor individuele bezoekers. Contactpersoon voor de campagne Visit’Entreprises. Onthaal

 • Stéphane LANNOY

  creëren van publiciteitsmateriaal

  Creëren van de meeste van onze brochures en folders. Onthaal