Onze aanraders voor juni ...

Een feestelijk weekend om de benedenstad te ontdekken

De benedenstad van Charleroi heeft een metamorfose ondergaan: een nieuw plein, het winkelcentrum Rive Gauche, de volledig gerenoveerde Quais de Sambre. Hier vindt elk jaar in het derde weekend van juni de Brocante des Quais plaats, een niet te missen evenement voor koopjesjagers, dat meestal samenvalt met muziekfestivals.

Jetskiën op de meren van l’Eau d'Heure

Geniet van een moment van plezier en sensatie met uw vrienden in de jetskiclub O2R! Op een uitgestrekt wateroppervlak dat in specifieke zones is verdeeld, kunnen zowel experts als beginners deze sport in alle veiligheid beoefenen, eventueel met de hulp van ervaren instructeurs.

Het Fotografiemuseum, succes verzekerd

Bezoek het grootste fotografiemuseum van Europa met 5 tijdelijke tentoonstellingen van 4 juni tot 18 september: Uit liefhebberij, Karin Borghouts, Siman Vansteenwinckel, Clyde Lepage en Rebecca Jane Arthur.

Zonsondergang bij Le Tri-Marrants

Aan de oever van het meer van Plate Taille biedt Le Tri-Marrants een bistrokeuken met de nadruk op vis, seizoens- en streekproducten. Geniet van een smakelijk menu voor twee op het terras dat beschouwd wordt als een van de mooiste van België, met een prachtig panoramisch uitzicht op het meer.

Zal het u lukken om er even tussenuit te knijpen?

Houdt u ervan om net als Sherlock raadsels op te lossen? Hebben escape-spelletjes geen geheimen voor u? Probeer dan onze escape rooms in Charleroi! Een unieke ervaring om met het gezin of met vrienden te beleven!