Onze aanraders voor september...

Schattenjacht in Walcourt

Dankzij de applicatie Totemus kunt u met het hele gezin op een leuke schattenjacht in "Walcourt, Porte des Lacs". Deze activiteit, die het midden houdt tussen een spel en geocaching, belicht het lokale erfgoed en zijn schatten. Tussen het oplossen van raadsels en het jagen naar totems is een gezellige sfeer gegarandeerd.

Winkelen bij een producent

De boerderij Raz Buzée, gelegen in het dorp Gerpinnes, is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de melkproductie. U vindt er een hele reeks kazen: verse, zachte en geperste, maar ook yoghurt en ijs. De boerderij biedt cursussen, verjaardagsfeestjes en school- of familiebezoeken op afspraak.

Donnay tentoonstelling in het Viroin Ecomuseum

Ontdek tot 18 september de tijdelijke tentoonstelling "DONNAY! Game, Set & Match" in het Viroin Ecomuseum in Viroinval. Duik in de boeiende wereld van tennis en sportuitrusting via een tentoonstelling die de grote etappes van deze sport en het DONNAY-avontuur laat zien.

Plezier bij Castorland

Geniet van het mooie weer met uw gezin op Castorland! Het park biedt vele mogelijkheden tot vermaak: een grote speeltuin met een gedeelte gereserveerd voor 3-6 jarigen en 6-14 jarigen, een educatieve boerderij met een kleine dierenboerderij, pony's, paarden, een trimparcours en een multisportterrein.

Herten geloei in Chimay

Wist u dat u in het bos van Chimay gedurende twee avonden op 16 en 23 september kunt luisteren naar het burlen van het hert. Er zij op gewezen dat het er niet om gaat ze te zien (of ze met een beetje geluk van een afstand te zien ;-), maar om van hun gezang te genieten met respect voor het bos en zijn bewoners.