Onze aanraders voor april ...

Ga op totemjacht in Gerpinnes

De app Totemus nodigt u uit om het erfgoed van Gerpinnes te ontdekken via de legende van Marie Linô, de laatste heks die op de brandstapel terechtkwam. Ontdek haar verhaal tijdens een wandeling door de gemeente, ga op zoek naar de Sartia-roos en bedaar de woede van Marie Linô voordat ze u te pakken krijgt!

Een wandeling vol raadsels in Chimay

Met het spel Secret de Chimay (Geheim van Chimay) kunt u met vrienden de straten van het Prinsdom Chimay op een andere manier verkennen en de vele geheimen ervan ontdekken! Ontcijfer codes, los raadsels op en maak kennis met de bijzondere kenmerken van het duizend jaar oude erfgoed. Lukt het u om de geheime kluis te openen?

Het Bois du Cazier: een museum dat u niet mag missen

Bezoek deze voormalige kolenmijn, de terrils, het Glasmuseum en het Industriemuseum. Mis vooral niet de tijdelijke tentoonstelling "Du charbon, des larmes et des luttes” (Over kolen, tranen en strijd) van 01/04 tot 01/05, die de geschiedenis vertelt van de Italiaanse immigratie naar België.

Een levensgrote Cluedo in Treignes

Test in het charmante dorpje Treignes uw vermogen om een moordmysterie op te lossen in het Manoir de l'Infortune! In gezelschap van de spelmeester verkent u de 7 kamers van dit vreemde onderkomen en probeert u de moordenaar van de arme Adèle te ontmaskeren!

De pottenbakkerij van Bouffioulx: voorvaderlijk erfgoed

Bij pottenbakkerij Dubois ontdekt u 500 jaar geschiedenis, de magie van het draaien, het bakken in vuur van 1.300°C en het vakmanschap van de ambachtslieden ... Bezoek de pottenbakkerswerkplaats in het hart van het dorp Bouffioulx (dagelijks open) of neem deel aan een rondleiding op 9 of 24 april om 14 uur.