Onze aanraders voor mei ...

Beklimming van het belfort

In het hart van het idyllische middeleeuwse stadje Thuin kunt u met uw gezin naar de top van het 60 meter hoge UNESCO-belfort klimmen. Op de top hebt u een uitzonderlijk panorama over de valleien van de Samber en de Biesmelle. Dit alles in de feestelijke sfeer van de voorbereidingen van de 368e mars van Sint-Rochus!

Wetenschap op een andere manier

Het Centre de Culture Scientifique ligt in een groene omgeving en laat u de wondere wereld van de wetenschap ontdekken. Mis de huidige tentoonstelling "Evolution” (Evolutie) met uitleg over de diversiteit van de levensvormen op onze planeet. Te bezoeken tot 15-1-2023.

Barbecue in het Natura Parc

Het boomklimparcours Natura Parc beschikt over een barbecueplaats waar u samen met vrienden kunt genieten van een heerlijke barbecue met een prachtig uitzicht op het meer van Plate Taille. U kunt de ruimte ook voor een avond huren en genieten van de schitterende zonsondergang.

Een wandeling in het bos van Heigne

Ontdek een duizend jaar oud bos dat, behalve zijn natuurlijke omgeving, een rijke geschiedenis heeft door de nabijheid van de kapel van Heigne, die beroemd is door de mars van La Madeleine. Op 14 mei kunt u het bos op een andere manier ontdekken tijdens de begeleide wandeling "Vogelconcert in het bos van Heigne".

Buitengewone verzorging in het Golden Lakes Hotel

Aan de rand van het meer van Plate Taille, bij de meren van l’Eau d'Heure, kunt u als koppel in het wellnesscentrum van het Golden Lakes Hotel de nieuwe verzorgingsreeks Cinq Mondes (Vijf werelden) uitproberen: geïnspireerd door 5 grote wereldregio's met oeroude tradities van uitzonderlijke schoonheid: India, China, Japan, Siam en Marokko.