Art Nouveau, Art Deco ... ontdek de verborgen schatten van Charleroi.

Het stadscentrum van Charleroi is bezaaid met architecturale pareltjes.
Of het nu Art Nouveau of Art Deco is, onze rondleidingen zullen u versteld doen staan.

Art Nouveau

Aan het begin van de 20e eeuw ontstond een nieuwe woonwijk, voornamelijk bewoond door de bourgeoisie die voortkwam uit de ontwikkeling van de ijzer-, glas- en steenkoolindustrie. Zij wilden comfortabel wonen en pronken met hun nieuwe status door weelderige huizen te bouwen als teken van hun pas verworven succes. Zo vond de Art Nouveau een gunstig terrein voor haar ontwikkeling en drukte zij haar stempel op de architectonische omgeving van de stad.

Een rondleiding door het Maison Dorée, het Maison des Médecins, het Maison Lafleur en vele andere opmerkelijke gebouwen is HIER beschikbaar

Rue Léon Bernus Maison médecins Charleroi Tourisme Gina Santin

Art Deco

De twee decennia van 1920 tot 1940 werden gekenmerkt door een grote sociale verandering. De maatschappij was aan het veranderen; de vooruitgang van de industrialisatie schudde de werkgewoonten door elkaar en leidde tot een nieuwe manier van leven. Architecten trachtten tegemoet te komen aan de wensen van alle lagen van de samenleving dankzij nieuwe technieken, zoals gewapend beton, die het mogelijk maakten tegen lagere kosten te bouwen.

Een rondleiding door het stadhuis, het Spoorweghotel, de piano's van De Heug en vele andere opmerkelijke gebouwen is HIER beschikbaar

394 A2573

Wil je meer ontdekken?

Onze historische route van 350 jaar Charleroi zal u de hoogtepunten van de beneden- en bovenstad laten ontdekken.

Als u een gokker bent, probeer dan de totempaal te winnen door een reis te beginnen die het midden houdt tussen geocaching en schatzoeken door de Totemus applicatie te downloaden.

Info:

Brochures verkrijgbaar bij het Maison du Tourisme du Pays de Charleroi - Place Charles II, 20.
Per telefoon: +32.71.86.14.14.
Per e-mail: maison.tourisme@charleroi.be