Als het Zwarte Land beïnvloeders gelukkig maakt...

Bloggers, Instagrammers, content creators... Zoveel mensen die hun ervaringen delen op het net en die wij graag volgen om hun must-sees en hun goede tips te ontdekken! Zoom in op deze reis- en familie-influencers en hun ervaringen in het Black Country, om u een idee te geven van een ontdekkingsprogramma rond het industriële erfgoed, tussen natuur en cultuur!

Een terril beklimmen... een must!

Niet te missen in Charleroi: beklim een terril in het hartje van de stad en ontdek een industrieel landschap dat een schilderij van Pierre Paulus waardig is. Deze machtige bergen die het resultaat zijn van de strijd om steenkool, worden gekenmerkt door de kracht van het herstel van de natuur. Sportieve sensaties zijn gegarandeerd met de zekerheid dat u alles kunt zien vanaf de top van een van deze bergtoppen die een adembenemend 360° panorama bieden!
"Het is echt een originele activiteit waar we erg van genoten hebben met een aantal zeer verrassende uitzichten over de stad. We vonden het geweldig", zeggen de influencers La Famille Bonvoyage .
"Aan de top van de slakkenberg, heb ik het vreemde gevoel een beetje een koningin van de wereld te zijn.... Ik probeer me het landschap van vroeger voor te stellen, met het lawaai van de fabrieken, de rook die uit alle schoorstenen komt... Een landschap van rood en zwart, nu groen, waar in plaats van stof nu vlinders vliegen"
, voegt de blogger, Mel Loves Travels, eraan toe.
Instagrammer Marine Paquet koos Charleroi als plaats om zich te herenigen met de blogger "Viens je t'emmène" - na de 1e opsluiting samen in Thailand te hebben doorgebracht - en ze kozen voor de top van de terril des Piges voor een uitzonderlijk panoramisch uitzicht!

Beige Polaroid Scrapbook Mothers Day Video Facebook Post

Een Instagrammable fotospot !

De laatste jaren heeft de straatkunst een belangrijke plaats ingenomen in Charleroi, dankzij evenementen zoals Asphalte, Couleurs Carolos, Urban Dream en Art Public, die hun kleurrijke stempel op de stad hebben gedrukt! Een echte goudmijn voor liefhebbers van stedelijke kunst en fotografen van allerlei pluimage!
"Charleroi underground, een beetje rebels, maar creatief, grillig, en laat kunstenaars de vrije loop. Meer dan honderd Belgische en internationale graffitikunstenaars en schilders hebben zich hier gemanifesteerd en, op zijn zachtst gezegd, hebben ze een geweldige tijd gehad. De wandeling is een visueel genot"
, zegt blogger My Sweet Escape.
Een andere Instagram-waardige plek is het jaagpad en de sfeer die de industriële kant van de stad mengt met stedelijke kunst. Sloopkranen, graffiti, slakkenhopen... adembenemende landschappen en een onvergetelijke ervaring.
"Als je van steden houdt die volop in verandering zijn, met een stevig industrieel erfgoed en een sterke artistieke inslag (vooral street-art), dan is dit de plek om naartoe te gaan"
adviseert Mel Loves Travels.

394 A3730

Le Bois du Cazier, een plaats vol geschiedenis

Voor een originele selfie, die misschien viral gaat, wie weet? Ga naar Le Bois du Cazier en zijn industriële omgeving...
Le Bois du Cazier, dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat als belangrijke mijnsite in Wallonië en houder is van het Europees erfgoedlabel, illustreert de toestand en de immigratie van de arbeiders. Een museumparcours gewijd aan kolen, staal en glas is beschikbaar op drie plaatsen: Espace 8 août 1956, Le Musée de l'Industrie en Le Musée du Verre.
"Le Bois du Cazier is ook een gelegenheid om het dagelijkse leven van de mijnwerkers te ontdekken, hun gereconstrueerde habitat, de galerijen, de douches, de lampenkamer, de gigantische raderen, de kooien die de mannen in het binnenste van de aarde lieten zakken,.... Het maakt je ook bewust van de precaire toestand waarin ze toen verkeerden... en die nog steeds bestaat in andere delen van de wereld, ver van de blik van de menigte"
, vertelt ons Bertrand van La Famille Bonvoyage.
Hij deelt zijn goede voornemen met ons: "Toen wij werden verwelkomd, wat overigens zeer hartelijk was, werd ons de mogelijkheid geboden ons bezoek te verrijken met een audiogids. Een goede raad, spaar de euro niet die u ervoor zult moeten betalen, want deze kleine digitale gids is briljant en is een van de echte sterke punten van de site".

Bent u een foto- en videoliefhebber of professional? U zult uw geluk vinden in deze post-industriële omgevingen. Op stadsverkenning in Charleroi vind je goudklompjes op plaatsen waar je ze niet zou verwachten. Het wordt steeds populairder in de metropool.

394 A8690