Onze dagtrips

Prinsenstad Chimay

Liefhebbers van oude stenen en goed tafelen zullen verrukt zijn over de prinsenstad Chimay, die een authentieke en poëtische ambiance uitstraalt. Bezoek aan het stadscentrum en het kasteel, proeverij met de Trappistenbieren en -kazen van Chimay, workshop pottenbakken, heerlijk maal met lokale gerechten, enz.

Koppel
0 Saveurs de terroir
 1. 1 Principauté de Chimay

  Prinsdom Chimay

  Hoewel de naam Chimay meteen doet denken aan bier en kaas, herbergt de stad nog genoeg andere schatten. Ronddwalen door een wirwar van oude steegjes, omhoog kijken om de mooie monumenten te bewonderen zoals de kapittelkerk, de Grote Markt, de Prinsenfontein, enz. Deze prinsenstad is zeer bekoorlijk.
  01:30
  Ontdekken
 2. 2 Château de Chimay

  Geschiedenis van het Kasteel van Chimay

  De geschiedenis van het prachtige kasteel van Chimay, de woning van de prinsen van Caraman en een miniatuurreplica van Fontainebleau, wordt verteld in de film ‘Secrets de Chimay’ van Stéphane Bern. De elegante en chique uitstraling van de 5 hoofdvertrekken van het kasteel geven het bezoek een romantisch tintje.
  01:30
  Ontdekken
 3. 3 Espace Chimay

  Chimay Experience

  Ga niet weg uit Chimay zonder eerst een bezoek te hebben gebracht aan Espace Chimay met zijn 170 jaar traditie, authenticiteit en expertise. De permanente interactieve tentoonstelling ‘Chimay Experience’ nodigt je uit om de geheimen te ontdekken van de geschiedenis en de productie van de trappistenbieren en -kazen.
  01:00
  Ontdekken
 4. 4 latelier d Isa

  Workshop pottenbakken met Isa

  In het centrum van Chimay stap je binnen in het gezellige atelier d’Isa met handgemaakt keramiek. Er zijn mogelijkheden voor workshops onder de enthousiaste begeleiding van Isabelle Saintes. En voor wie dat wil, is het mogelijk om een nacht door te brengen in de charmante B&B die zich boven het atelier bevindt.
  02:00
  Ontdekken

Tip

Mooie culinaire creaties, een authentiek kader en een inspirerende chef-kok! In Ferme des 4 Saisons zijn alle ingrediënten aanwezig voor een romantische maaltijd waar je de smaken van Chimay leert kennen.

Ontdekken
5 Ferme des 4 Saisons