Onze dagtrips

Herbronnen met z’n tweetjes

Je moet geen 1000 kilometer meer afleggen om te onthaasten of een moment met z’n tweetjes door te brengen. Midden in het industriële landschap van Charleroi dat wij kennen liggen verbazingwekkend groene hoekjes verborgen.

Koppel
Ressourcer
 1. 0011 SCG 7473 040322 2022 03 04 TOTEMUSGERPINNES

  Wandeling in het centrum van Gerpinnes rond de Roos van Sartia

  De Totemus-app laat je kennis maken met het erfgoed van Gerpinnes dankzij de legende van Marie Linô, de laatste heks die veroordeeld werd tot de brandstapel. Struin door de gemeente en ontdek haar geschiedenis, ga op zoek naar de Roos van Sartia en stil de woede van Marie Linô alvorens ze je te pakken krijgt!
  2:00
  Ontdekken
 2. RNB Ch Série Photos Pour OT JPC 0060

  “Petite boucle entre Roche et Eure” (Kleine lus tussen Roche en Eure) en “Réserve naturelle du Brun Chêne” (Natuurreservaat van de Bruine Eik) in Mont-sur- Marchienne

  En als je nu eens zou gaan wandelen in Mont-sur-Marchienne en het natuurreservaat van de Bruine Eik? Twee lussen. Twintig stopplaatsen. Een uitzonderlijke fauna. Een heel verscheiden flora. Alles is aanwezig om een hap frisse lucht te halen.
  2:00
  Ontdekken
 3. 394 A5041

  Hoog op de top van een terril!

  De terrils, die tegenwoordig waarachtige groene longen zijn, kenmerken het landschap van Charleroi. Ze bieden je van op hun top een adembenemend zicht! Een echte must voor wie wil genieten van een romantische zonsondergang of gewoon eens wil ontspannen.
  2:15
  Ontdekken
 4. 394 A7668

  Een 360° panorama

  Gelegen midden in het groen wordt het Bois du Cazier, met zijn twee schachttorens, omgeven door drie terrils die zich lenen tot leuke wandelingen. Op de top biedt een landschapsobservatorium een 360° zicht op het naburige landschap.
  2:30
  Ontdekken

Lunchpauze in het Fotografiemuseum

Voor een hapje of een drankje kun je terecht in het “Café du Musée”, een rustige plek om iets te nuttigen, met een vrij uitzicht op het karmelietenpark. À la carte, verschillende soorten broodjes, salades en deeggerechten, om nog te zwijgen van een heel palet aan zoetigheden voor de zoetekauwen.

Musée de la Photographie
394 A7155