Onze dagtrips

Het romantische Thudinië

Loop rond door de Saint-Ursmaruskerk of de abdij van Aulne en geniet van het panoramauitzicht over de hangende tuinen, snuif de heerlijke geur op van de velden van Ragnies, enzovoort. Plaatsen met uitzichten die zo kunnen worden afgedrukt op de mooiste ansichtkaarten!

Koppel
0 Flâner
 1. 2 collégiale

  Lobbes en zijn indrukwekkende Sint-Ursmaruskapittelkerk

  In de vallei van de Samber kun je de schoonheid bewonderen van de Sint-Ursmaruskapittelkerk, de oudste nog in gebruik zijnde kerk van België daterend uit de Karolingische tijd. En dan hebben we het nog niet eens over de poëtische sfeer van de tuin van Folcuin met zijn aromatische en medicinale planten, eetbare planten en fruitbomen.
  01:00
  Ontdekken
 2. 1 Jardins suspendus

  Thuin en de bijzondere hangende tuinen

  Al lopend door de geplaveide steegjes op de zuidelijke helling van de vallei van Biesmelle bieden de Hangende Tuinen een prachtig romantisch kader. Een originele wandeling door de bovenstad van Thuin op zoek naar de wijnstokken van Clos des Zouaves en moderne kunst.
  01:30
  Ontdekken
 3. 3 abbaye d Aulne

  De indrukwekkende ruïnes van de abdij van Aulne

  In het hart van de Vallée de la Paix liggen de indrukwekkende ruïnes van de abdij van Aulne, die zeker niet onder doen voor die van Villers-la-Ville! Ontdek de abdij en leer over het leven van de cisterciënzer monniken, de aangelegde tuin, enzovoort. Een adembenemende en bekoorlijke omgeving waar je vaak koppels tegenkomt die een trouwreportage aan het schieten zijn.
  00:45
  Ontdekken
 4. 4 Ragnies

  De charme van het dorp Ragnies

  Met zijn grote boerderijen met een bewogen geschiedenis, de traditionele kledij, de landelijke omgeving en verleidelijke steegjes, weet Ragnies ons te betoveren door zijn intimiteit en authentieke charme. In dit dorp dat geklasseerd is als ‘mooiste dorp van Wallonië’ kun je heerlijk flaneren en/of romantiek beleven.
  01:20
  Ontdekken

Tip

Geniet van de smakelijke Franse keuken met een Chinees tintje bij Pré en Bulles. Hun cosy gastenverblijf om de hoek is voorzien van een jacuzzi om je weer op te laden in alle rust te midden van de natuur.

Ontdekken
5 Le Pré en Bulles