Onze dagtrips

Romantische culturele ontdekkingen

Zin om gewoon met z’n tweetjes een momentje te delen in een origineel stadsdecor? Stop dan maar met zoeken, in Charleroi vind je een stad in volle bloei met een verrassende diversiteit.
Je kunt er hand in hand in de straten struinen en onze musea bezoeken.

Koppel
0 culture en amoureux
 1. 1 Musée Photo

  Bezoek aan het Fotografiemuseum

  Gevestigd in een voormalig neogotisch karmelietenklooster is het Fotografiemuseum vandaag het grootste fotomuseum in Europa. Via de permanente verzamelingen en tijdelijke tentoonstellingen herbeleef je de geschiedenis van de fotografie, van aan de uitvinding ervan tot op heden.
  2:00
  Ontdekken
 2. 2 Bois du Cazier

  Le Bois du Cazier, getuige van het industriële verleden van Wallonië

  Le Bois du Cazier, waar er een grote mijnramp plaatsvond, staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is een cultuurtempel waar je absoluut geweest moet zijn. Je kan op deze voormalige mijnsite, gelegen midden in het groen, een museumparcours volgen dat gewijd is aan steenkool, staal en glas.
  2:00
  Ontdekken
 3. 3 Art nouveau

  Hand in hand langs de jugendstil

  Tussen gebogen lijnen en graffiti onthult de jugendstil zich in het hartje van Charleroi. Het Maison Dorée, het Maison Lafleur maar ook het Maison des médecins (Doktershuis) belichamen perfect de architecturale stijl uit die periode.
  1:30
  Ontdekken
 4. 4 Parcours historique

  Historisch parcours

  Straat in, straat uit openbaart de binnenstad zich via deze plaatsen die ertoe bijgedragen hebben dat Charleroi vandaag is wat het is, een kosmopolitische metropool. Je wordt gegarandeerd ondergedompeld in het hart van de Geschiedenis met een grote G!
  2:00
  Ontdekken

Met je geliefde een voorstelling bijwonen

Charleroi is een voorname cultuurstad, waar jaarlijks prestigieuze tentoonstellingen en talrijke voorstellingen plaatsvinden. Leg dus (indien nodig) de babysitter vast, boek een lekker restaurantje en geniet samen van een voorstelling!

Theaters in Charleroi
5 Eden