Onze dagtrips

Instagrammable wandeling in het hartje van de stad

Street Art, verlaten industrieterreinen, terrils… Charleroi is een ideale bestemming voor niet zo traditionele fotoliefhebbers en andere urban explorers.
Zin gekregen? Hieronder vind je enkele places to be.

Vrienden
0 Balade instagrammable
 1. 1 Street Art

  Op zoek naar Street Art-werken

  Monumentale muurschilderingen, graffiti, tags, verrassende installaties,… het stadscentrum van Charleroi is een waarachtig openluchtmuseum met onuitgegeven fotografiemogelijkheden. Maak je klaar voor een kleurrijke wandeling!
  1:30
  Ontdekken
 2. 2 prom insta

  Instagrammable wandeling in het hartje van de stad

  Zin om Charleroi te ontdekken zoals je de stad nog nooit gezien hebt? Verfraai je Instagramfeed met mooie beelden van plaatsen waar je echt geweest moet zijn en goede foodadresjes die uitgepikt werden door een plaatselijke blogster.
  1:30
  Ontdekken
 3. 3 Porte Ouest

  Parcours bovengrondse metro Porte Ouest - Street Art

  Van aan het metrostation Charleroi Sud brengt dit atypische parcours je naar het centrum van een buitengewoon industrieel erfgoed dat extra opgeleukt werd door het universum van de Street Art. Keer te voet naar Charleroi terug via het jaagpad, de RAVel, dat rechtstreeks naar het station Charleroi Sud gaat.
  2:30
  Ontdekken
 4. VDC BEAUXARTS CLX DEC 2022 37

  Bezoek aan het museum voor hedendaagse kunst BPS22

  Ontdek het BPS22, Kunstmuseum van de provincie Henegouwen, en zijn hedendaagse werken van internationale kunstenaars. Zijn 12 m hoge hall met glazen overkapping is de getuige van de industriële tentoonstelling van 1911.
  2:00
  Ontdekken

Customise je t-shirts bij Tshirt Mania

Ken je Tshirt Mania? Het is de boetiek bij uitstek voor modeartikelen en souvenirs made in Charleroi! Aarzel niet en koop een van de beroemde t-shirts “Bisous m’chou”, “Carolo et bien élevé” of een kopje, pet of andere goodies in de kleuren van Charleroi.

Tshirt Mania
5 T shirt mania