Onze dagtrips

Bossen en rugzak

Geniet samen met vrienden van de ongerepte natuur in de mooie Kalkzoom met zijn weelderig heuvellandschap, het beroemde bos van de Chimaystreek met her en der waterpartijen en een gevarieerde biodiversiteit… En niet te vergeten onze bijzondere grotten van Neptunus, onze wandelingen, het plukken van wilde planten, enz.

Vrienden
0 Simmerger en pleine nature
 1. 1 La Calestienne

  De Kalkzoom met haar bijzondere natuur

  Bij het volgen van de bewegwijzerde route van de Roche aux Faucons (Valkenrots) krijg je een echte visuele schok te verwerken! De indrukwekkende flora en fauna van het natuurpark Viroin-Hermeton, de Fondry des Chiens met zijn imposante 20 meter diepe kloof, de ongerepte heuvellandschappen, enzovoort.
  02:30
  Ontdekken
 2. 2 Grottes de Neptune

  De onderaardse wereld van de Grotten van Neptunus

  Bezoek samen met vrienden de Grotten van Neptunus, een van de oudste onderaardse holtes van België, en dwaal door dit ongewone magische universum. Succes verzekerd met het klank- en lichtspel en het onbelemmerde uitzicht op de rivier l’Eau Noire vanaf het pad over ‘het dak van de grotten’.
  01:00
  Ontdekken
 3. AS 20210825 Raphael Demoulin 0020

  Natuur op uw bord

  Zin om deel te nemen aan een workshop wildplukken om dichter bij de natuur te komen? Raphaël Demoulin, kruidendokter en natuurgids, neemt u mee voor een wandeling en leert je de eigenschappen van wilde planten kennen. Daarna kunt u de vondsten bereiden en proeven ;-)
  04:00
  Ontdekken
 4. 4 Aquascope

  Flora en fauna van Aquascope

  Ontdek de rijke en goed bewaarde natuur van Aquascope in Virelles. Het is moeilijk om niet betoverd te raken van de prachtige waterwereld en de verschillende soorten vogels. Met een beetje geduld en geluk kom je misschien een van onze mooie witte ooievaars tegen.
  01:30
  Ontdekken

Tip

Voor de diehards onder ons, trek erop uit in de natuur tijdens de Grote Doorsteek door het Woud van het Land van Chimay en breng de nacht door onder de sterren op een van onze bivakplaatsen.

Ontdekken
5 bivouacs