Onze programma's

Stadsactiviteiten en culturele activiteiten

Stadsactiviteiten en culturele activiteiten

Onze toerisme huizen zijn verantwoordelijk voor de organisatie van uw dag

Neem contact met ons op
1 dag of 1/2 dag

Vanaf 48,50€/pers. zonder maaltijden/op basis van 10 personen/ voor 3 activiteiten

Ontdekken

Musea die u moet zien, stadswandelingen om de stad te ontdekken, street art, wijken in volle expansie, een speurtocht en een lunch in een hip restaurant… Genoeg om even gezellig samen te zijn met de collega’s! Met een gids of met uw smartphone, u kiest het culturele bezoek – of verschillende bezoeken – dat het best bij u past! En rond de dag af met een degustatie in een microbrouwerij!

Het programma

 1. Geleid bezoek aan een museum

  Geleid bezoek aan een museum

  Le Bois du Cazier, een museum- en natuurcomplex dat tot het UNESCO-Werelderfgoed behoort, doet het industriële verleden herleven en omvat ook de collectie van het Glasmuseum. Het Fotografiemuseum, het grootste fotografiemuseum van Europa, is ondergebracht in een voormalig karmelietenklooster. In het BPS22 Museum voor Kunst van de Provincie Henegouwen kunt u terecht voor eigentijdse tentoonstellingen.

  2 tot 3 uur
 2. Historische rondleiding door de stad

  Historische rondleiding door de stad

  Met het Karel II-plein (place Charles II), het historisch centrum van Charleroi, als vertrekpunt wordt u door de straten van de stad geleid, op zoek naar de plaatsen die Charleroi mee hebben helpen uitbouwen tot de stad die ze nu is. De Sint-Christoffelkerk met haar schitterende mozaïek van Jean Ransy, het stadhuis en zijn belfort, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, zijn de hoogtepunten van deze stadsrondleiding.

  1u30 tot 2 uur
 3. Rondleiding jugendstil / art deco

  Rondleiding jugendstil / art deco

  Ontdek de mooie gevels in jugendstil en uitzonderlijke huizen zoals La Maison Dorée, La Maison Lafleur, La Maison des Médecins.

  1u30 tot 2 uur
 4. Parcours Street art

  Parcours Street art

  De voorbije jaren is de stad uitgegroeid tot een openluchtmuseum. In Marchienne zijn de muren van de arbeiderswijken beschilderd met werken van “street-artists” die een groot stadsfresco vormen. Zijn het permanente werken of blijven ze er maar even, wie zal het zeggen? Wacht niet langer om ze te komen ontdekken!

  1u30 tot 2 uur
 5. Degustatie in L’Atelier de la manufacture urbaine

  Degustatie in L’Atelier de la manufacture urbaine

  Welkom in LaMu, zoals insiders de zaak noemen! In L’Atelier worden verschillende bieren gebrouwen en wordt er koffie gebrand, met respect voor de traditie en met lokale producten.

  Dit bezoek doorheen de verschillende verdiepingen en activiteiten biedt u een unieke gelegenheid om de kennis van onze voorvaderen te (her)ontdekken in een stedelijk, modern en gezellig kader. Daarna kunt u lekker genieten van een plank met aperitiefhapjes en een selectie van 5 gins!

  1u30

Optie(s)

 • Maak uw dag nog aangenamer met een maaltijd. Wij hebben een aanbod dat aan uw budget en wensen is aangepast
 • Combineer een overnachting in een van onze logiesaccommodaties met een tweede dag vol activiteiten
 • Zin in nog meer activiteiten? Raadpleeg onze andere programma’s, gaande van meer fun tot meer cultuur
Neem contact met ons op