Onze programma's

Activiteiten in de natuur en sportactiviteiten

Activiteiten in de natuur en sportactiviteiten

Onze toerisme huizen zijn verantwoordelijk voor de organisatie van uw dag

Neem contact met ons op
1 dag

Vanaf 41,50€/pers. Zonder maaltijden / op basis van 10 personen / voor 3 activiteiten

Ontdekken

Naast het stedelijke aspect biedt Charleroi ook een natuurlijk landschap gevormd door terrils, die getuigen van de industriële activiteit uit het verleden. Beklim deze zwarte heuvels die voor het merendeel groen zijn geworden en geniet op de top van een indrukwekkend panorama van 360 graden. Lunch aan de rand van een golfterrein, in een voormalige mijnsite of in een gezellige brasserie, afhankelijk van de gekozen namiddagactiviteit.
Nadat u wat op krachten bent gekomen, kunt u andere hoge toppen scheren in de grootste boulder klimzaal van België of legt u een oriëntatieparcours af in Le Bois du Cazier. U kunt ook deelnemen aan een golfinitiatie.

Het programma

 1. Beklimming van een terril met een natuurgids

  Beklimming van een terril met een natuurgids

  Beklim een van deze groene heuvels die getuigen van het mijnverleden en vandaag een opmerkelijke biotoop vormen en bewonder van op de top het landschap van het Land van Charleroi. Ga op pad op de Zwarte lus-wandelroute in het gezelschap van een natuurgids.

  2 uur
 2. Muurklimmen in zaal

  Muurklimmen in zaal

  Ga de uitdaging aan in de grootste en allernieuwste boulder klimzaal van België met 1 200 m​2 klimruimte. Neem deel aan een initiatie en aan verschillende parcours.

  1 uur
 3. Oriëntatieparcours

  Oriëntatieparcours

  De ideale activiteit om de teamgeest aan te zwengelen! Zoek uw weg op de kaart, vind de herkenningsbakens en ontdek de schat!
  Een uitdaging die u als al dan niet sportieveling op uw eigen tempo kunt aangaan, voor het amusement of als een wedstrijd. Plaats van afspraak is de voormalige mijnsite van Le Bois du Cazier en zijn terrils.
  Na de inspanning komt de ontspanning. Proef van een glas La Cazi’elle, een bier dat speciaal voor de site wordt gebrouwen door La Manufacture Urbaine.

  2 uur
 4. Golfinitiatie

  Golfinitiatie

  Onder begeleiding van professionele instructeurs leert u in een groene omgeving de basisbeginselen van de golfsport aan op een practice van 18 holes. De manier om zichzelf te overtreffen en nieuwe doelen te bereiken!

  1 tot 3 uur

Optie(s)

 • Maak uw dag nog aangenamer met een maaltijd. Wij hebben een aanbod dat aan uw budget en wensen is aangepast
 • Combineer een overnachting in een van onze logiesaccommodaties met een tweede dag vol activiteiten
 • Zin in nog meer activiteiten? Raadpleeg onze andere programma’s, gaande van meer fun tot meer cultuur
Neem contact met ons op