Onze dagtrips

Viroinval, de authentieke

Keer terug in de tijd met je kinderen aan boord van een authentieke stoomtram en doorkruis de mooie landschappen van ‘Trois Vallées’, stap aan boord van een rustieke raderboot in Nismes, en zo meer. Beleef de school van de jaren 1930, of verdiep u in de ambachten van onze voorouders.

Familie
0 Voyage à travers lhistoire
 1. 1 Train à vapeur

  Authentieke tocht met de stoomtrein

  Geniet met het gezin van een bijzondere tocht met de stoomtrein in het Stoomtreinmuseum van 3 Vallées in Treignes. De stoom komt los, het fluitsignaal klinkt, de schoonheid van het landschap… En dan hebben we het nog niet eens over het museum zelf met de oude stoomlocomotieven, dieseltreinstellen, enz.
  00:40
  Ontdekken
 2. 2 Jardins d O

  De verfrissende Jardins d’O

  Ga op ontdekkingstocht naar de prachtige Jardins d’O in het gemeentepark van Nismes aan boord van een originele raderboot. De tocht voert langs de fotogenieke landschappen van de Viroinvallei te midden van het authentieke, vredige natuurgebied. En mocht je er zin in hebben, vlakbij is er een minigolf.
  00:30
  Ontdekken
 3. 3 Espace Arthur Masson

  Naar school in de jaren ‘30 bij Espace Arthur Masson

  Op de School van Eertijds in Treignes sta je twee aan twee in de rij, waarna je met gekruiste armen plaatsneemt aan de houten lessenaars, je veer in de inktpot doopt en luistert naar de meester, waarbij je in het slechtste geval de ezelskap opgezet krijgt ;) spektakelparcours ‘Trignolles’ gebaseerd op het werk van Arthur Masson, levensgrote Cluedo, enz.
  01:15
  Ontdekken
 4. Ecomusée du Viroin 4

  De ambachten van onze voorouders

  Kuiper, klompenmaker, schoenmaker, wasvrouw ... Maak kennis met de ambachten in de dorpsgemeenschappen van de streek Tussen-Samber-en-Maas van de 18e tot het begin van de 20e eeuw. Het Ecomuseum van Viroin geeft een nieuwe blik op landelijkheid en het begrip ecologische transitie.
  01:00
  Ontdekken

Tip

Een pintje pakken met een ezel... lijkt dat je wat? Dat kan in de bar met de ezels in de kasteelhoeve van Treignes waar je een drankje kunt nuttigen te midden van onze vrienden met de lange oren.

Ontdekken
5 Bar à ânes