Onze dagtrips

Verkennen en genieten

Ontdek het Land van Charleroi met je gezin: prikkel de nieuwsgierigheid van je kinderen met parcoursen en speurtochten in het midden van de stad of laat hen op avontuur gaan op de terrils of zich uitleven op een groot speelterrein…

Familie
0 Castorland
 1. 1 Trésors cachés

  Gevels vol schatten

  Dit stadsparcours, aangepast aan onze kleine deugnieten, voedt het observatievermogen en de interesse voor architectuur bij onze urban explorers in spe. Aan de hand van een leerboek zullen ze op 11 stopplaatsen verdeeld over de hele stad blijk moeten tonen dat ze zorgvuldig tewerk kunnen gaan.
  2:00
  Ontdekken
 2. 2 Totemus

  Totemus Charleroi

  Totemus, een mix van totemjacht en geocoaching, laat je zoeken naar aanwijzingen die je de minder bekende kanten van de geschiedenis van Charleroi laten ontdekken. Vind de totem en verzamel toteez.
  1:30
  Ontdekken
 3. 3 Course dorientation

  Oriëntatieparcours in het Bois du Cazier

  Een ideale activiteit om met je gezin te doen! Oriënteer je op de kaart, vind de controlepunten en ontdek de schat! Een uitdaging die groot en klein op zijn eigen tempo kan aangaan op de voormalige mijnsite van het Bois du Cazier en zijn terrils.
  2:30
  Ontdekken
 4. 4 Castorland

  Castorland

  Gelegen midden in het groen en langs een klein beekje heeft Castorland heel wat ontspanningsmogelijkheden te bieden: grote speeltuin met een zone voorbehouden voor 3-6-jarigen en 6-14-jarigen, een kinderboerderij met een kleine fokkerij, pony’s, paarden, een fitnessparcours en een multi-sportzaal.
  3:00
  Ontdekken

Een lunch of een vieruurtje nuttigen in de Quai10 met zicht op de Samber en zijn kaaien

Na al je activiteiten kun je op dit supertoffe adres halt houden voor een lunch of een vieruurtje met zicht op de Samber en zijn kaaien.

Brasserie du Quai10
5 Quai