Elfpo - WPOP - Bossen rond Chimay

FPC 1

In samenwerking met het Natuurpark van Viroin-Hermeton en 9 gemeenten heeft de dienst voor toerisme Pays des Lacs in het kader van maatregel 16.3 activiteiten ontwikkeld met het oog op de ondersteuning van de ontwikkeling van diensten en informatie met betrekking tot toeristische activiteiten in landelijk gebied. Het doel is het natuurlijk en cultureel erfgoed van het landelijk gebied te leren kennen en het bijzondere karakter van onze streek binnen Wallonië te versterken.

Overzicht van wat er al gerealiseerd is :

  • Een van de eerste projecten was bezoekers uit te nodigen om onze streek al wandelend te gaan ontdekken. De 175 km lange Grote Doorsteek door het Woud van het Land van Chimay voert door beide kanten van ons beboste massief. Om een totale beleving mogelijk te maken zijn er 9 bivakplaatsen opgezet langs de route.
  • Samen met partners die accommodatie en activiteiten aanbieden die in verbinding staan met de natuur heeft de dienst voor toerisme Pays des Lacs een aanbod ontwikkeld van meerdaagse trips: Viroinval, de authentieke tram, EcoTrip door het bos.
  • Paardrijtocht in Pays des Lacs biedt verschillende tochten aan voor ruiter en paard. Parallel daaraan zorgen de wandelknooppunten ervoor dat wandelaars eenvoudiger bij de bezienswaardigheden, de stations en de aanbieders van streekproducten geraken.
  • Maar ook aan de sportieveling is gedacht met de Challenge Trail in de bossen rond Chimay.
  • Tijdens de TOTEMUS-speurtochten van Momignies maken gezinnen op een speelse manier kennis met het bos.
  • De afgelopen jaren zijn er verschillende evenementen georganiseerd: Escape Game in Sivry-Rance of de feesten in het Natuurpark van Viroin-Hermeton.

FINANCIERING :
- Elfpo : € 285.987,24
- Waals gewest : € 258.750,36
- Gemeenten : € 136.284,40

“Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in plattelandsgebieden”