Een stad vol onverwachte charme

394 A3489

description

Charleroi, een van de jongste steden van België, verrast door zijn excentrieke kantje maar je gaat er snel van houden. En terwijl het stadhuis en zijn belfort op zich alleen al een bezoek waard zijn, zijn de huizen in jugendstil en art deco, de street artwerken en de industriële landschappen even zoveel andere troeven die de moeite lonen.
Door haar resoluut atypisch en verrassend karakter is Charleroi een nieuwe trendy bestemming geworden waar je terechtkunt voor een heleboel activiteiten.

Activités liées

 • Vignette 1

  In het hartje van Charleroi underground

  Monumentale muurschilderingen, graffiti, tags, verrassende installaties... het stadscentrum is een echt openluchtmuseum geworden met onuitgegeven fotolocaties.

  See more
 • Vignette 2

  Wandeling op het industriële jaagpad

  TLangs de hele RAVeL staan er metalen monsters die een baken zijn op je wandeling. Verderop vormen de muren kunstwerken: de muurschilderingen van de hand van graffitikunstenaars geven dit industrieel erfgoed een meerwaarde.

  See more
 • Vignette 3

  Sierlijke architectuur

  Tussen gebogen lijnen en sgraffiti openbaart de jugendstil zich in het hartje van Charleroi. Het Gulden Huis (Maison dorée), het Maison Lafleur, het Doktershuis (Maison des Médecins) belichamen perfect deze architecturale stijl.

  See more
 • Vignette 4

  Gebouwen uit het interbellum

  Naar deze gebouwen, weerspiegelingen van de creativiteit van de toenmalige architecten, kun je blijven kijken. De art deco en het modernisme openbaren zich aan diegenen die de tijd nemen ze te ontdekken.

  See more
 • Vignette 5

  Van een militaire vesting naar een grote metropole

  Door de verschillende straten in en uit te lopen ontdekt de bezoeker Charleroi via deze plaatsen, die de stad gemaakt hebben tot wat ze nu is, een cosmopolitische metropool. Je wordt zo ondergedompeld in de Geschiedenis met een grote G!

  See more
 • Vignette 6

  Een wijk die een echte metamorphose ondergaan heeft

  Daar waar het oorspronkelijke dorp Charnoy ontstond, vind je nu drukke steegjes en pleintjes terug. Het is gezellig kuieren langs de winkels en voor een rustpauze zijn de kaaien aan de Samber een ideale plek.

  See more
 • Vignette 7

  De geheimen achter de gevels

  Glas-in-loodramen, geschilderde of gebeeldhouwde versieringen, balkons of raamwerken,... Al deze architecturale details zijn dikwijls verwerkt of terug te vinden boven aan de gevels. Ontdek ze samen met je gezin door naar omhoog te kijken!

  See more