Bier-en Kaasroute

Vignette 2

description

Onze bier- en kaasroute is 294 km lang en loopt over een verrassend gebied dat ook het noorden van Frankrijk omhelst. Mis onze beroemde trappistenbieren en -kazen van Chimay niet! Natuurlijk zijn er ook onze andere producenten: de Brasserie des Eaux Vives, de Brasserie des Fagnes, de boerderij van de Queuwys, enz. Onze accommodaties met het label 'Fiets Welkom' bieden diensten en faciliteiten die op je behoeften zijn afgestemd.

Activités liées

 • Vignette 3

  Prestigieus erfgoed en bijzondere bieren

  De Sint-Maternusbasiliek en de onderaardse gangen van Philippeville zijn indrukwekkend en boeiend. Zeker een bezoek waard! Geniet van een verfrissende pauze in de gezellige sfeer van de pittoreske Brasserie des Eaux Vives.

  See more
 • Vignette 4

  Weelderig groen en lokale bieren

  In het natuurpark Viroin-Hermeton en het nationaal park van de streek Tussen-Samber-en-Maas vind je een formidabele biodiversiteit. Couvin is beroemd om zijn mooie leistenen daken, maar ook om zijn Brasserie des Fagnes.

  See more
 • Vignette 4

  Trappistenbieren en kazen

  Het is onmogelijk Chimay en zijn beroemde trappistenbieren en -kazen niet te vernoemen voor onze bier- en kaasroute. Het bos van de streek rond Chimay is betoverend mooi met weelderige, contrasterende landschappen.

  See more
 • Vignette 5

  Een streek en landschappen vol contrasten

  Het regionale natuurpark de l’Avesnois is perfect om te herbronnen. Liefhebbers van streekproducten kunnen hier hun hart ophalen met de Maroilles of de bieren en sterke dranken van de brouwerij-distilleerderij Dreum.

  See more
 • Vignette 6

  Tussen meren en platteland

  In het toeristenoord ValJoly kun je naar hartenlust aan recreatie doen en het MusVerre is uitstekend voor een cultureel intermezzo. Geniet van de authenticiteit van het dorp Sivry-Rance met zijn loofbossen, weiden en vijvers.

  See more
 • Vignette 7

  Waterpret en lokale producten

  De meren van l’Eau d'Heure vormen een ontspannende, aangename omgeving met water-, recreatieve en sportieve activiteiten. Bij de Brasserie de Silenrieux of de boerderij van de Queuwys kun je proeven van lokale en biologische producten.

  See more