Musea en Erfgoed

Rondleidingen voor groepen in Charleroi

Vergeet niet om uw activiteiten tevoren te reserveren!

Rondleidingen voor groepen in Charleroi

Beschrijving

Ontdek de verschillende mogelijkheden om de regio Charleroi te (her)ontdekken in groepsverband of met je klas.

Stadswandeling bovenstad

Vanaf het Charles II-plein, het historische centrum van Charleroi, wordt u door de straten van de stad geleid, op zoek naar alle plaatsen die hebben bijgedragen aan wat Charleroi vandaag is...

Stadswandeling benedenstad

Deze route langs de Samber leidt je langs trendy winkels en originele winkels, om de minder bekende aspecten van de geschiedenis van de stad te ontdekken.

Art nouveau - Art deco

Aan het begin van de 20e eeuw was Charleroi een van de rijkste gemeenten in België. De industriële bloei die daar plaatsvond, stelde veel industriëlen in staat weelderige huizen te bouwen of te bewonen in de architecturale stijl van die tijd: de Art Nouveau.

Industriële trektocht en street art

De metrotour van Charleroi naar Marchienne dompelt je onder in een indrukwekkend industrieel erfgoed verfraaid door de wereld van de street art. Je zult landschappen tegenkomen die waardig zijn aan schilderijen van Pierre Paulus, de lofzanger van het Zwarte Land, en de tijdelijke werken van hedendaagse kunstenaars.

Carolo Street Art Tour

Vanaf het treinstation van Charleroi-Zuid is deze route ideaal voor liefhebbers van stedelijke kunst, van benedenstad naar bovenstad, van werk naar werk: muurschilderingen, beeldhouwwerken en stadsmeubilair, aangepaste elektriciteitskasten, muur van vrije expressie...

Werkplaatsbezoek

Charleroi verandert en dat is te zien! Het doel van deze bouwplaatsbezoeken is om de lokale bevolking, maar ook toeristen, de evolutie van de stad, lopende en toekomstige grote projecten te laten zien. Het publiek kan zo een beter begrip krijgen van de bouwplaatsen en een idee krijgen van de toekomstige heringerichte wijken...

Stripverhaal

Terwijl we lopen, maken we kennis met de stripfiguren die in de stad tentoongesteld zijn. We leren wie hun makers zijn of het verschil tussen de scholen van Marcinelle en de "klare lijn" van Brussel. We zullen ten slotte de geschiedenis, evolutie en projecten voor strips in de stad Carolo traceren.

Beklimming van een terril

Een ervaring om minstens een keer te beleven! Beklim deze door de mens gemaakte groene heuvels en bewonder vanaf hun top het heuvelachtige landschap van het Pays de Charleroi.

Bezoek aan de Urbaine Manufacture

Midden in Charleroi brouwt de Urbaine Manufacture ambachtelijke, lokale en kwaliteitsbieren. Sluit het bezoek af met een proeverij!

Kasteel van Monceau

Deze herenwoning was eigendom van de families Trazegnies, Hamal en Gâvre door de eeuwen heen. Verken de rijkdommen van het kasteel, van de Louis XIV-kamer tot de jachtkamer, zonder de "oubliettes" en hun legendarische wezens te vergeten.

Natuurreservaat Brun Chêne

Verken de omgeving van de steengroeve op zoek naar de gewone pad en de rugstreeppad. Voorbij de indrukwekkende kalkovens, vijvers en rietvelden gaan we verder naar de arm van de Eau d'Heure en de noordelijke steengroeve. Ontdek het uitzicht vanaf het uitkijkpunt voordat we even pauzeren aan de voet van de kalkstenen kliffen.

Voormalige abdij van Soleilmont

Om deze plek vol geschiedenis te ontdekken, heb je de keuze tussen twee formules: de historische rondleiding of het vertelbezoek. Twee zeer verschillende maar zeer verrijkende benaderingen die, ongeacht je keuze, je meer inzicht zullen geven in de voormalige Abdij van Soleilmont.

Pottenbakkersroute

In Bouffioulx wacht je een echte ervaring, het beroemde dorp van de pottenbakkers die gespecialiseerd zijn in het maken van aardewerk met gezouten glazuur. Maak kennis met de ambachtslieden die de glorie van dit dorp hebben opgebouwd, waar je de gelegenheid krijgt om een persoonlijke herinnering of een authentiek cadeau te verwerven.

Magritte-wandeling

Deze wandeling laat je kennismaken met de onmisbare plaatsen die de jeugd van René Magritte hebben gemarkeerd.


*De rondleidingen kunnen worden aangepast voor blinden, slechtzienden, doven/stommen.


Voor groepen

Tussen 2 en 25 personen

Gemiddelde duur van het bezoek : 2u

Tarieven

Tot 95€

Talen van het bezoek

  • Duits

  • Engels

  • Frans

  • Italiaans

  • Nederlands