Onze dagtrips

Buiten-gewoon Charleroi

Zin om de platgetreden paden te verlaten? Van een wandeltocht midden in een industrieel landschap tot een virtual reality-beleving, van een stedelijk safariavontuur tot een apero in een fabriek, in het Land van Charleroi is alles mogelijk!

Allemaal
Décalé
 1. 394 A9699

  Stappen op de must-do Zwarte Lus (Boucle Noire)

  De Zwarte Lus (Boucle Noire) is een extra lus van 22 km op de GR412. Van aan het station van Charleroi loopt ze langs interessante toeristische locaties zoals de kastelen van Marchienne en Monceau, de mijnsite en de terrils van Martinet, de reeks terrils van Dampremy en La Docherie. Op het parcours dienen er vier terrils beklommen te worden die onderling verbonden zijn met paden en waarbij er soms kort een secundaire weg overgestoken moet worden.
  6:00
  Ontdekken
 2. 394 A0861

  Een unieke ervaring met Charleroi Adventure

  Gids Nicolas Buissart biedt een stadssafari aan, op zoek naar weinig toegankelijke, zelfs verlaten of vergeten maar verrassende plaatsen in het Zwarte Land. Een atypisch, niet al te serieus te nemen uitstap!
  4:00
  Ontdekken
 3. Maniak

  Durven of doen: klimmen bij Maniak

  Maniak Charleroi, dat nieuw is in de streek, is een klimzaal waar je je volledig kunt uitleven in blokklimmen. De zaal is zowel geschikt voor kinderen, beginnelingen als ervaren rotten.
  1:30
  Ontdekken
 4. 394 A2612

  Laat je volledig onderdompelen in Another world

  Iets totaal nieuws ervaren, kennis maken met een virtuele wereld opgebouwd uit het niets? Another World is synoniem van virtual reality-escape rooms waarin je je volledig kunt laten onderdompelen in een andere wereld. Slaag je erin de raadsels in 60 minuten op te lossen?
  1:30
  Ontdekken

Een ongewoon fun decor

Op zoek naar een originele plaats om een glas te drinken? Op naar de Rockerill dan, voormalige hoogovens van La Providence, in het seizoen van de industriële apero’s. The place to be op donderdagavond, nu een echt Charlerois instituut.

Rockerill - Apéro Indus
DSZ 6652 ROCKRILL