Authentieke ontdekkingen door de velden

Beschrijving

Vertrek vanaf het sportcomplex van Frasnes-lez-Gosselies en ontdek de landelijke schatten van de gemeente Bons Villers. Deze gemakkelijke gezinswandeling voert u door velden en dorpen, in het hart van de landelijke landschappen van het noorden van de provincie Henegouwen. Ontdek het kleine architectonische erfgoed van de streek, de vrijetijdsbestedingen en de plaatselijke ambachtslieden die trots zijn op hun knowhow. 
WAT TE DOEN: een gastronomische pauze inlassen bij koffiebranderij Di Santo; flaneren op de wekelijkse rommelmarkt van Frasnes-lez-Gosselies; een paar rondjes rijden op de kartbaan van Brussel-Zuid; een balletje slaan op de golfbaan van Pierpont; rechtstreeks van het veld geplukte producten kopen in de Ferme aux Légumes; een ijsje eten bij Pascal en Valérie in Rèves. 
Bezienswaardigheden: Saint-Nicolas kerk in Frasnes-lez-Gosselies; Agrarische landschappen; Oude spoorlijn 131; Huis waar Arthur Grumiaux woonde op de Place Commandant Bultot in Villers-Perwin; Notre-Dames de Lourdes kapel in Villers-Perwin.


Info parcours

Fietstocht

Lengte van de route 29km

Moeilijkheidsgraad : Gemakkelijk

Diensten en uitrusting

  • Parking