Musea en Erfgoed

VISITE DE CHANTIER #campus

Vergeet niet om uw activiteiten tevoren te reserveren!

Contact met ons voor meer informatie
VISITE DE CHANTIER #campus

Beschrijving

De stad Charleroi is in aanbouw, en dat is niets nieuws! Wat dacht je ervan om het nieuws positief op te vatten?

Het toeristisch aanbod moet zich voortdurend heruitvinden... Na het succes van het locatietoerisme tijdens de aanleg van de Rive Gauche, nodigt het Maison du Tourisme du Pays de Charleroi u uit om de evolutie van de stad, de grote lopende en toekomstige projecten te ontdekken. Zo zult u de bouwplaatsen beter kunnen begrijpen en een idee krijgen van de toekomstige wijk die gewijd is aan activiteiten in verband met hoger en universitair onderwijs, opleiding, wetenschappelijk onderzoek en bewustmaking van wetenschappelijke en technische beroepen.

Het Zenobe Gramme-gebouw, de Université du Travail en de Bibliotheek, de BPS22, het Solvay-gebouw, het Ketelhuis, het Roullier-gebouw, de Vigie... onthullen hun verleden, heden en toekomst(sgeschiedenis)!


Een brochure, met een kaart, didactische informatie en QR-codes, is gratis verkrijgbaar bij het Maison du Tourisme en kan hieronder worden gedownload.

BROCHURE CHANTIER #campus (Alleen in het Frans)


Een samenwerking tussen Thomas Parmentier, de Provincie Henegouwen, Igretec, de toeristische dienst van Charleroi en het Maison du Tourisme Visit Charleroi.Talen van het bezoek

  • Frans

Voor groepen

Talen van het bezoek

  • Frans