Musea en Erfgoed

Biënnale Hedendaags Glas

Vergeet niet om uw activiteiten tevoren te reserveren!

Biënnale Hedendaags Glas

Beschrijving

Dit jaar presenteert het Musée du Verre zijn eerste tweejaarlijkse tentoonstelling van hedendaags glas, Constellation, van 23 mei tot 14 juli in het Musée des Beaux-Arts in Charleroi, met als doel glas te promoten als medium voor hedendaagse kunst.

Glas is een complex en veelzijdig materiaal: het wordt gebruikt in het dagelijks leven en door ambachtslieden, maar ook in hedendaagse sculpturen en installaties, en het wordt steeds meer gewaardeerd door beeldende kunstenaars, die gefascineerd zijn door de vele vormen die glas kan aannemen.

Omdat het in 2024 100 jaar geleden is dat het Surrealistisch Manifest werd gepubliceerd, hebben we kunstenaars uitgenodigd om een werk te presenteren dat verband houdt met het emblematische schilderij "Het rijk der reflectie" (1938) van René Magritte, dat deel zal uitmaken van het parcours van de tentoonstelling.

Uiteindelijk werden 22 werken geselecteerd, die elk op hun eigen manier een eerbetoon brengen aan deze reus van het Belgische surrealisme. De selectie omvat zowel grote namen uit de glaskunst als jonge opkomende kunstenaars uit heel Europa.

Kom en ontdek de rijkdom van glas en zijn artistieke dimensie via de sculpturen en installaties die rond het schilderij van Magritte zijn verzameld.

Openingstijden

Dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur

Zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur

Talen van het bezoek

  • Frans

Voor groepen

Talen van het bezoek

  • Frans